![]() |
![]() |
|
|
#1 |
|
Admin matuk Şuan Çevrimdışı
Rep Puanı:
Rep Derecesi:
|
Arkadaşlar şöyle bir fikir geldi aklıma...
Çizim yaparken pratikliği sağlayan ufak püf noktaları vardır. Burada herkes çok bilinmediğini düşündüğü bu püf noktaları paylaşsın, böylece hepimize ama özelliklede yeni başlayan arkadaşlarımıza kaynak oluştursun... Ancak yazarken tüm bildiklerimizi birden sıralamayalım. Yani bir püf noktasını yazalım, bu arada başka yazanlar da olacak, bir kaç gün sonra diğer bir bildiğimizi yazarız... ![]() ![]() Her Canlı Ölümü Tadar, Ama Hayatı, Bazıları Tadar... [Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#2 |
|
Rep Puanı:
Rep Derecesi:
|
İlk olarakta ben yazayım;
Herhangi bir sayısal değer kutucuğunu sıfırlamak için, yanındaki ok tuşlarının üzerinde sağ tıklamak yeterlidir.. ![]() ![]() ![]() Her Canlı Ölümü Tadar, Ama Hayatı, Bazıları Tadar... [Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#3 |
|
Yönetici |
Max te Toolbar kaybolursa;
Custominize > Load custom UI Scheme yaptıktan sonra C: > Program Files > Autodesk > 3ds Max 2008 > ui klasörü içerisinde bulunan DefaultUI.ui dosyasını açmanız yeterli olacaktır.
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici |
Objeleriniz sahnede sadece Edges olarak görünüyor ise klavyeden -O- harfine basmanız yeterlidir.
|
|
|
|
#5 |
|
Rep Puanı:
Rep Derecesi:
|
Günel Ablacım ilk mesajı tam olarak okumadın heralde
![]() ![]() ![]() Her Canlı Ölümü Tadar, Ama Hayatı, Bazıları Tadar... [Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#6 |
|
Yönetici |
Başka bölüme taşıdım adminim
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici |
Metaller üzerindeki noktalanma gibi lekeleri yok etmek için;
Color Mapping bölümündeki CLAMP OUTPUT ayarını aktiv konuma getirirseniz krom ve metal malzemeler üzerindeki beyaz noktalar kaybolur.
|
|
|
|
#8 |
|
Villa İmparatoru KIRCA001® Şuan Çevrimdışı
Rep Puanı:
Rep Derecesi:
|
Çalışma yaparken eğerki kısayolları bilmiyosak devamlı modifleri gidip bulmaktansa Configure modifier settings e kendinize ait bir adet yaparak daha kolay ve daha sağlıklı çalışabilirsiniz.Ben kendime yaptım mesela onu koyuyorum arkadaşlar.
[Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#9 |
|
Rep Puanı:
Rep Derecesi:
|
Biliyorsunuz İnstance Copy ile nesnelerimizi çoğalttığımızda, bir nesneye yapacağımız bir değişiklik diğer tüm nesneleri etkiler. İşte bu şeklide çoğalttığımız nesnelerimizden birisini daha sonra koparmak istersek koparmak istediğimiz nesneyi seçer "Make Unique" butonuna bir kez basarız.
![]() ![]() ![]() Her Canlı Ölümü Tadar, Ama Hayatı, Bazıları Tadar... [Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#10 |
|
Ferhat Şahin tramp* Şuan Çevrimdışı
Rep Puanı:
Rep Derecesi:
|
sahneyi perspetivedeyken cevirmek döndürmek istiyorsanız orbit komutunu calıştırmadan alt tuşuna basarak cevirebilirsiniz
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|